zaterdag 4 maart 2017 – 06.35 uur

Synoptische situatie:
Een depressie, om 05.00 uur met de kern boven het oosten van Ierland, trekt vandaag langzaam noordwaarts en vult op. Wij bevinden ons In de warme sector; in het NNW-ZZO georiënteerde koufront van East Anglia naar het noordoosten van Spanje is boven het zuiden van Frankrijk een golf ontstaan. Het koufront schampt in de ochtend even het zuidwesten, maar de golftop waarin een aparte kern van lage druk ontstaat trekt pas in de loop van de middag en avond van zuid naar noord langs de oostgrens. Dan pas komt ook het koufront noordoostwaarts. Het koufront wordt gevolgd door een scherpe hoogtetrog. De golftop en het laag trekken vervolgens over de Duitse Bocht snel noordwaarts. Daar kort achter volgt een zwakke rug, gevolgd door een oud occlusie-restant dat oorspronkelijk om het laag heen gedraaid was. Morgen trekt in de loop van de middag een volgende occlusie van zuidwest naar noordoost over het land.

Verwachting tot middernacht:
Veel bewolking en soms wat lichte regen, in de loop van de middag van het zuiden uit buiige regen. Matige wind uit zuid tot zuidoost. De maximumtemperatuur ligt tussen 10 graden aan zee en mogelijk nog 13 graden in het oosten van de regio.

Vooruitzichten:
Tamelijk wisselvallig met soms buien of regen. De temperaturen lopen later in de week op naar enkele graden boven het langjarig gemiddelde.

Meer weer:
Deltabericht
Dagrapport
Extremen

Voor de verwachting maakt Meteo Zeeland gebruik van eigen waarnemingen en gegevens van meteorologische instituten in binnen- en buitenland.